www.servicemester.hu
www.servicemester.hu www.servicemester.hu www.servicemester.hu www.servicemester.hu www.servicemester.hu

Légszárítás, anyagspecifikus páramérés

Megoldandó feladat a tűzkáresemények során, a zárt térben alkalmazott oltóvíz eltávolítása illetve légszárítási munkálatok elvégzése. A folyamatosan fennálló magas páratartalom a károk halmozódásához vezet. A penészedés nemcsak az épületszerkezeti részeket károsítja, hanem az ingóvagyonra is átterjedhet. Az épület helyreállítási munkálatok elvégzésére kizárólag az optimális, előírt felületszárazság esetén van lehetőség. Az ingóvagyonon  is rendkívül hamar jelentkezik a gombásodás, penészedés.

Légszárító berendezések alkalmazásával jelentősen lerövidíthető a száradási idő, továbbá a gombásodási, salétromosodási folyamatok beindulása is meggátolható.

A légszárítási folyamatot speciális eszközökkel mérjük, dokumentáljuk, így garantálva az optimális ráfordítást, hatékony eredményeket.

Felület specifikus páramérések végezhetőek:

  • különféle faanyagokban: bükk, fenyő, tölgy, stb.
  • kevert szerkezetösszetételű anyagokban: gipsz, beton, habarcs, mészhabarcs, tégla, stb.

 

Az ingatlanban hosszú időn keresztül fennálló nedvesség, pára komoly károkat okoz, megjelenik a penész, gomba és egyéb baktériumok, melyek további egészségügyi problémákat is jelenthetnek.

Figyelem! A gombás, penészes környezetben a lehető legrövidebb ideig tartózkodjon, a szálló spórák egészségkárosító hatásúak!